Translate

"Τροπάριο" ανόδου στη Σοφοκλέους


Στα υψηλά επίπεδα που επιτεύχθηκαν μετά τις 10:50 παραμένουν βασικοί δείκτες και μετοχές. Με τον Γενικό Δείκτη, τον FTSE 20 και τον τραπεζικό να διατηρούνται υψηλότερα μεν, αλλά σταθερά σε στενό εύρος για διάστημα περίπου τεσσάρων ωρών.

Ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στο εύρος των 720-725 μονάδων, ο FTSE 20 οριακά χαμηλότερα των 285, ενώ από τις τραπεζικές μετοχές έως 30% έφτασε λίγο μετά τις 13:10 να αντιδρά η μετοχή της Eurobank.


Υψηλό συνεδρίασης στο 0,672 ευρώ για την EFG, έως το 1,08 ευρώ η Alpha Bank, έως το 1,98 ευρώ η Εθνική Τράπεζα. Ανάλογη τεχνική εικόνα διαμορφώνεται για την Τράπεζα Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ ακολουθούν η Marfin Popular και η Τράπεζα Κύπρου.

Μια απλή ματιά στο διάγραμμα του τραπεζικού δείκτη αλλά και των μετοχών- σηματωρών του δείχνει πως πολλοί παίκτες υποχρεώθηκαν να τοποθετηθούν σε υψηλότερες τιμές κατά μέσο όρο έως περίπου 14% πάνω από τα χαμηλά της συνεδρίασης της 5ης Απριλίου.

Επίσης, από τη διαγραμματική απεικόνιση του ίδιου δείκτη και μετοχών φαίνεται πως ελέγχεται η διακύμανσή τους, διατηρώντας έτσι τη φορά βραχυπρόθεσμης αντίδρασης.

Καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές πηγές σημείωναν πως κατά πάσα πιθανότητα αύριο το βράδυ θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για τις 6 Μαΐου και πως μία βδομάδα αργότερα θα γίνουν γνωστοί οι όροι της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών.

Και όσον αφορά τον πρώτο καταλύτη της βραχυπρόθεσμης τάσης, η 6η/4 θεωρείται σχεδόν βέβαια, για τον δεύτερο φαίνεται πως παραμένουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες.

Από ό,τι φαίνεται, μέχρι και νωρίτερα δεν είχαν κλειδώσει όλες οι ουσιαστικές ρυθμίσεις και δεν είχαν ικανοποιηθεί πολλά από τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς, δηλαδή τραπεζιτών, βασικών μετόχων αλλά και του Λ. Παπαδήμου, ο οποίος κατά γενική εκτίμηση μεσολαβεί αποτελεσματικά για τα ελληνικά συμφέροντα.

Η κίνηση στον τραπεζικό κλάδο συνεχίζεται και στον απόηχο της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ύψους 1 δισ. ευρώ. Υποβλήθηκαν συνολικά προσφορές 2,6 δισ. και η απόδοση έφτασε στο 4,55% για την ίδια σειρά.

Την ίδια ώρα, πολλά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προβληματίζονται από τη συνεχιζόμενη άνοδο στην απόδοση των ιταλικών και των ισπανικών ομολόγων. Σε σχετικό θέμα του euro2day αναφέρεται πως στο 5,86% διαμορφωνόταν η απόδοση του ισπανικού 10ετούς.

Μέτριος ο τζίρος με περίπου 28 εκατ. ευρώ στις 14:05, από τα οποία σχεδόν 13 εκατ. είχαν αλλάξει χέρια σε μόλις δύο μετοχές, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.

Υψηλός τζίρος και σημαντικές πιέσεις έως 3,53% για τη μετοχή της 3E, που διορθώνει προς τα 13,65 ευρώ.

Πηγή : euro2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις