Translate

Γ. Προβόπουλος: «Εφαρμογή του Μνημονίου και στρατηγική ανασυγκρότησης της χώρας»


Την ανάγκη να εξαλειφθεί το επόμενο διάστημα το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα θα επισημαίνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος στην Έκθεσή του για την Νομισματική Πολιτική που θα δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ».

Ο κ. Προβόπουλος αναμένεται να τονίσει πως παρά τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI η επιφυλακτικότητα για την πορεία της Ελλάδας παραμένει. Θα αναφέρει δε πως είναι ιστορική ευθύνη της χώρας να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που της δίνονται με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου.

Έτσι, θα επισημαίνει την ανάγκη να εφαρμοστούν εγκαίρως όλες οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα στο πλαίσιο του Μνημονίου και θα υποστηρίξει πως είναι σημαντικό να πετυχαίνουμε συνεχώς μικρές νίκες, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Θα συνδέσει δε τις μικρές αυτές νίκες με την επιστροφή των καταθέσεων τράπεζες.

Ο κ. Προβόπουλος θα τονίσει ακόμη την ανάγκη να διαμορφωθεί νέα στρατηγική για την ανασυγκρότηση της χώρας και θα εισηγηθεί την άμεση εφαρμογή μέτρων μηδενικού κόστους, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Ακόμη, θα ζητήσει την καθιέρωση νέων θεσμών, όπως αυτός του μόνιμου γενικού γραμματέα εσόδων.

Τέλος, για το τραπεζικό σύστημα θα επισημαίνει ότι αναμένεται να υπάρξει χαλάρωση των πιέσεων και ενίσχυση της ρευστότητας, λόγω των νέων κεφαλαίων που θα είναι διαθέσιμα στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

Πηγή : tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις