Translate

ΟΠΑΠ: Διάψευση δημοσιεύματος


Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα το δήθεν δικαίωμα προαίρεσης της Intralot για να αναλάβει και την επόμενη σύμβαση τεχνολογικού παρόχου, ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ με αφορμή δημοσίευμα της Καθημερινής.

Όπως αναφέρει ο ΟΠΑΠ: "Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σύμφωνα με το οποίο η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει δώσει, δυνάμει του από 30/7/2010 τροποποιητικού ιδιωτικού συμφωνητικού, δικαίωμα προαίρεσης στην Intarlot για να αναλάβει και την επόμενη σύμβαση τεχνολογικού παρόχου, εάν προσφέρει έκπτωση 3% έναντι του τιμήματος του μειοδότη, από την ΟΠΑΠ Α.Ε. δηλώνονται τα εξής:

Ο αναφερόμενος στο άρθρο 1.10. όρος σχετικά με το δικαίωμα προτίμησης (και όχι προαίρεσης) της Intralot αφορά αποκλειστικά και μόνο τη δυνατότητα προμήθειας συστημάτων τρίτων κατασκευαστών κατά τη διάρκεια ισχύος του ανωτέρω τροποποιητικού ιδιωτικού συμφωνητικού, ήτοι έως 30/7/2012.


Σύμφωνα με τον όρο αυτό, σε περίπτωση που η ΟΠΑΠ Α.Ε. προβεί σε επιλογή συστημάτων τρίτων, μέσω οποιασδήποτε διαδικασίας επιλογής, παρέχεται δικαίωμα προτίμησης υπέρ της Intralot, εφόσον, κατά την αξιολόγηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., προσφέρεται ισοδύναμο σύστημα (τεχνικές, λειτουργικές προδιαγραφές και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης) και έκπτωση 3% επί του τιμήματος που προέκυψε από την διαδικασία επιλογής σύμφωνα με τις διαδικασίες της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Αλλως, η Intralot υποχρεούται να παράσχει τα πρωτόκολλα επικοινωνίας (ΑΡΙs) σύνδεσης ή/και διασύνδεσης συστημάτων των τρίτων κατασκευαστών με το LOTOS™ O/S τα οποία θα εφαρμόζονται με προδιαγραφές, χρονοδιάγραμμα και όρους εμπιστευτικότητας, που θα συμφωνούνται σε αντίστοιχη Μελέτη Εφαρμογής, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές.

Τα ανωτέρω προκύπτουν από την απλή ανάγνωση και μόνο του άρθρου 1.10. του κειμένου του από 30/7/2010 τροποποιητικού ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΠΑΠ Α.Ε. εδώ και πολλούς μήνες (και όχι πρόσφατα όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα).

Αποτελεί απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν μια σαφής πρόβλεψη, η οποία διασφαλίζει τα συμφέροντα της ΟΠΑΠ Α.Ε., να «μεταφράστηκε» από έναν έμπειρο συντάκτη της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ως δικαίωμα προαίρεσης υπέρ της Intralot για να αναλάβει και την επόμενη σύμβαση τεχνολογικού παρόχου, εάν προσφέρει έκπτωση 3% έναντι του τιμήματος του μειοδότη!

Πηγή : euro2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις