Translate

Bild: «Οχι» στην ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων


ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΞΙΑΣ 4.815 ΕΥΡΩ

Η γερμανική εφημερίδα Bild, αρνείται να συμμετάσχει στην ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων, ανακοινώνει στο σημερινό της φύλλο, μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας που έχει δοθεί προς τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας.Η εν λόγω εφημερίδα έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία.

«Ηλθε η ώρα για τους (μικρούς) ιδιώτες πιστωτές να εγκαταλείψουν τμήμα των απαιτήσεών τους. Το ίδιο και για την Bild. Αλλά εμείς λέμε: όχι», διακηρύσσει η εφημερίδα που έχει 12 εκατομμύρια αναγνώστες σε μία χώρα 82 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τον Δεκέμβριο του 2011, η Bild είχε αγοράσει ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 4.815 ευρώ. Για τη γερμανική εφημερίδα η επιχείρηση απομείωσης του ελληνικού χρέους συνοψίζεται σε μία απώλεια του 38% της επένδυσής της.

«Η Bild λέει 'όχι' και απαριθμεί τρεις λόγους: "Διότι πρόκειται για στάχτη στα μάτια: οι ωριμάνσεις που αναμένονται μέχρι το 2042 είναι εκτός πραγματικότητας", "αυτό δεν αρκεί να κάνει την Ελλάδα να ορθοποδήσει", "νέες εκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα τον Απρίλιο"».

Και προσθέτει:
«ΥΓ: Εάν η Bild πρόκειται να έχει κέρδη από τα ομόλογα αυτά , θα τα κάνει δωρεά για φιλανθρωπικό σκοπό».

Πηγή : ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις