Translate

Ξηλώθηκαν 50 υπάλληλοι και στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης

Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες επιχειρήσεων σε βάρος υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων


«Ξηλώνει» όλη την Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνος Μωραϊτης μετά από το σκάνδαλο των δυο υπαλλήλων. Παράλληλα, έχει προβεί σε πρόκληση ενδιαφέροντος για πρόσληψη νέων υπαλλήλων.

Οπως ανέφερε η νέα υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου,  με επιστολή της προς τον κ. Ρακιντζή επικεφαλής των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης,  ζήτησε αναδρομικό έλεγχο όλων των υπαλλήλων, των υποθέσεων που χειρίστηκαν και των τραπεζικών τους λογαριασμών αναδρομικά από το 2005 μέχρι σήμερα.

Επίσης, σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιω. Διώτη, ο οποίος της γνωστοποίησε ότι υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων της παραπάνω διεύθυνσης,  έδωσε εντολή να «ανοίξουν» όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο υφυπουργός κ. Μωραϊτης έδωσε εντολή να διεξαχθεί Ε.Δ.Ε, από συγκεκριμένο υπάλληλο, από το 2005 μέχρι σήμερα και ζήτησε τη συνδρομή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε.

Ο κ. Μωραϊτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  «έχουμε στα χέρια μας όλες τις παραιτήσεις, πρόκειται για 50 υπαλλήλους και στελέχη» . Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν θα βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους τους υπαλλήλους και θα δούμε πως θα χειρισθούμε το θέμα».

Από την πλευρά της η κυρία Διαμαντοπούλου είπε ότι οι τρεις εκκρεμότητες τις οποίες αντιμετωπίζει σε αυτή τη φάση είναι:
- Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα «θηριώδες» κείμενο 220 άρθρών που περιέχει πολλά νομοσχέδια του υπουργείου και άλλων υπουργείων.

- Δεύτερο είναι η «ένεση» ρευστότητας στη χώρα, που αφορά το ΕΣΠΑ αλλά και την χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ηδη εντός της ημέρας αναμένονται οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Η τελική μόχλευση των κεφαλαίων της ΕΤΕΠ θα είναι 2 προς 1.

- Τρίτον ,  ο επενδυτικός «αρραβώνας» , όπως τον χαρακτήρισε με όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα, αρχίζοντας από τη Γερμανία την οποία πρόκειται να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα.


Πηγή : tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις