Translate

Coca Cola: Μείωση κερδών 27%, το 2011


Πτωτικά κινήθηκε η κερδοφορία της εταιρείας εμφιαλώσεως Coca Cola Τρία Έψιλον για το σύνολο της χρήσης του 2011 καταγράφοντας πτώση 27%, εξαιτίας όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της, των πολιτικών λιτότητας που έπληξαν την κατανάλωση σε Ελλάδα και Ιταλία και της αύξησης του κόστους των πρώτων υλών της.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα καθαρά συγκρίσιμα κέρδη ύψους 330 εκατ. ευρώ για το 2011, έναντι 453 εκατ. ευρώ που ήσαν το 2010. Σε ό,τι αφορά τα καθαρά έσοδα της εταιρείας, αυτά αυξήθηκαν κατά 1%, ενώ ο όγκος πωλήσεων μειώθηκε κατά 1% το 2011. Η αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 2% στις αναπτυσσόμενες αγορές υπερ-αντισταθμίστηκε από αντίστοιχη μείωση κατά 3% στις ανεπτυγμένες αγορές και κατά 1% στις αναδυόμενες αγορές.

Παράλληλα, για την επόμενη τριετία (2012 - 2014), η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κάνει επενδύσεις ύψους 1,45 δισ. ευρώ. Οι ελεύθερες ταμειακές της ροές (free cash flow) κατά την περίοδο αυτή αναμένεται να κινηθούν στο ίδιο ποσό, όπως επισημαίνεται.

«Παρά τις εξαιρετικές προκλήσεις των οικονομικών συνθηκών στις περισσότερες αγορές μας, τα καθαρά έσοδα ανά κιβώτιο, σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, αυξήθηκαν κατά 4% στο σύνολο του έτους. Το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε τόσο μέσω της αύξησης όσο και μέσω της διατήρησης του μεριδίου αγοράς μας σε όγκο στα ανθρακούχα αναψυκτικά σε είκοσι πέντε από τις είκοσι οκτώ αγορές μας το 2011» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις