Translate

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BLOOMBERG : Στα 20 + 10 δισ. η συνεισφορά του ΔΝΤ


Στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ (39, 8 δισ. δολάρια) συμπεριλαμβανομένων των 10 δισ. που δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί από την 1η δανειακή σύμβαση, προσανατολίζεται να ορίσει τη συμμετοχή του στο 2ο πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πηγές του Ταμείου, τις οποίες επικαλείται σε σημερινό του ρεπορτάζ το Bloomberg, ανέφεραν ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ έχει ήδη υποδείξει ότι η πίστωση του Ταμείου προς την Ελλάδα θα περιοριστεί κατ' ανώτατο επίπεδο στα 30 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 είναι οφειλόμενα από το 1ο δάνειο.
«Μία από τις μεγάλες αβεβαιότητες της συμφωνίας για την Ελλάδα παραμένει το ύψος της συνεισφοράς του ΔΝΤ», σημειώνει στο ίδιο πρακτορείο ο Thomas Costerg, οικονομολόγος της Standard Chartered Bank στο Λονδίνο και εξηγεί:
«Από τις αναδυόμενες αγορές αλλά και από το εσωτερικό των ΗΠΑ ασκείται αρκετή πίεση προς το Ταμείο να περιορίσει τα επίπεδα έκθεσής του στην κοινή νομισματική περιοχή ώστε να «αναγκάσει» τους Ευρωπαίους να ενδυναμώσουν τον δικό τους μηχανισμό διάσωσης».

Πηγή : ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις