Translate

εκδότης...

Πηγή: esoft.gr

Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Ο εκδότης οργανώνει την έκδοση βιβλίων - φαντασίας, επιστημονικά και λαϊκή λογοτεχνία - περιοδικά, προϊόντα ήχου και βίντεο, καθώς και τη διανομή τους.
Ποια είναι τα καθήκοντα του; Ανάπτυξη της πολιτικής της εκδοτικής εταιρίας - χρηματοδότηση για τη δημοσίευση - οργάνωση και έλεγχος της επιλογής των μελλοντικών ζητημάτων, έκδοση, διάταξη, προεκτύπωση, εκτύπωση, εγγραφή ταινιών και μουσικών συνθέσεων - σύνταξη συμβολαίου για τη διανομή.
Που εργάζεται και υπό ποιες συνθήκες; Σε γραφεία, τυπογραφεία, εκδοτικούς οίκους, στούντιο ηχογραφήσεων και τηλεοπτικά στούντιο. Ο εκδότης συναντά και συζητά τις απαιτήσεις του με τους συγγραφείς και τους συντάκτες στις εκθέσεις βιβλίων, σε διασκέψεις, εκθέσεις ή παρόμοια μέρη.
Τι εργαλεία/ εξοπλισμό χρησιμοποιεί; Εξοπλισμό γραφείου, εξειδικευμένες δημοσιεύσεις, τεχνολογία πληροφοριών, καταλόγους, έγγραφα εργασίας ή ρυθμιστικά, χειρόγραφα του συγγραφέα, ακουστικό και τηλεοπτικό εξοπλισμό.
Ποια προσόντα απαιτούνται για να πετύχει κανείς σε αυτόν τον τομέα; Απαιτείται ολοκληρωμένη ανώτατη εκπαίδευση - ενδεχομένως στον τομέα των φιλολογικών, της ψυχολογίας, της εκτύπωσης, της μουσικής ή των καλών τεχνών. Αναπτυγμένες διανοητικές ικανότητες, ευρεία γνώση, διευθυντικές δεξιότητες, επικοινωνιακές δεξιότητες, επιχειρηματικό πνεύμα, ανεξάρτητη λήψη αποφάσεων και ομαδική εργασία.

 http://www.esoft.gr/gwo/povol/1320.htm

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις