Translate

ΔΕΣΦΑ: Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η ζήτηση φυσικού αερίου


Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται από τις 9 Ιανουαρίου και μετά η ζήτηση φυσικού αερίου στη χώρα μας και διαμορφώνεται κατά μέσον όρο στα 16.800.000 κυβικά μέτρα αερίου (194.000 μεγαβατώρες) ημερησίως.

Η αυξημένη ζήτηση καλύφθηκε με αύξηση της παροχής φυσικού αερίου από τον σταθμό της Ρεβυθούσας, παρά τη μείωση ή και διακοπή της τροφοδοσίας της ελληνικής αγοράς κατά διαστήματα από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, που οφείλονται στις πολύ άσχημες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής και κεντρικής Ευρώπης.

Στο σταθμό της Ρεβυθούσας, ανοιχτά του κόλπου των Μεγάρων, αποθηκεύεται και αεριοποιείται υγροποιημένο φυσικό αέριο προκειμένου να διοχετευθεί με υποθαλάσσιο αγωγό στο εθνικό σύστημα φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) κατά τις περιόδους που η εισροή από τον ελληνοτουρκικό και τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό ήταν μειωμένη, η Ρεβυθούσα έφθασε να τροφοδοτεί το σύστημα με 12.470.000 κυβικά μέτρα αερίου (139.656 μεγαβατώρες) την ημέρα. Ο ΔΕΣΦΑ σημειώνει επίσης ότι οι δυσμενείς συνθήκες ξεπεράστηκαν χωρίς να υπάρξει κανένας περιορισμός στην κατανάλωση φυσικού αερίου.

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις