Translate

ΓΕΝΟΠ: Αντίθετη στις προτάσεις για μείωση των συντάξεων της ΔΕΗ κατά 20%


Την αντίθεσή τους στις προτάσεις για μείωση των συντάξεων της ΔΕΗ κατά 20% εκφράζουν η ΓΕΝΟΠ και η Ομοσπονδία των Συνταξιούχων της επιχείρησης. Η πρόταση αυτή εντάσσεται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού.
Η ΓΕΝΟΠ και η ΠΟΣ/ΔΕΗ χαρακτηρίζουν παράνομο το όριο των 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο που τέθηκε στη χρηματοδότηση του ΟΑΠ/ΔΕΗ από τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία δίνεται έναντι της περιουσίας του ταμείου που είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ. Η αξία της περιουσίας σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη ξεπερνά τα 11,9 δισ. ευρώ και τα χρήματα για τις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που καταβάλει ο προϋπολογισμός αφαιρούνται λογιστικά από την περιουσία αυτή.

Οι δύο οργανώσεις αναφέρουν επίσης σε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη ότι «οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ εξαιτίας της πλήρους ασέβειας στους νόμους και τα όσα αυτοί ορίζουν για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ, κατάντησαν ζητιάνοι και ανασφάλιστοι, χωρίς φάρμακα, χωρίς περίθαλψη και χωρίς εφάπαξ».

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις