Translate

Έως 12/3 οι αιτήσεις το πρόγραμμα «Βιολογική Γεωργία»


Έως τις 12 Μαρτίου μπορούν όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Βιολογική Γεωργία» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προστασία των φυσικών πόρων, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την αειφόρο ανάπτυξη, αλλά και την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή γεωργικά προϊόντα.

Το σύνολο των πιστώσεών του ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ και αφορά δημόσια δαπάνη. Δικαιούχοι των ενισχύσεων μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων επαγγελματίες αγρότες ή κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να είναι είτε φυσικά πρόσωπά που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος, είτε νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος.

Πηγή : kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις